Представят новия областен управител на Ловеч Светослав Славчев

Светослав Славчев

 

На 20 май 2021 година в 11 ч. в Ловеч пред журналисти бе представен новият областен управител на Ловеч Светослав Славчев. Той е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.


През последните години е пенсионер и се занимава със земеделие.
Според непотвърдени информации негов заместник ще е бившият депутат и бивш областен управител Милко Недялков.
Светослав Славчев заменя досегашният областен управител Ваня Събчева.

По-късно БТА съобщи следното:

„Продължаваме да работим по най-неотложните задачи, а именно подготовката и провеждането на честни и нормални избори. Смятам, че ще има приемственост. Вече разговаряхме с Ваня Събчева по създадената организация, по проблемите, които ще решаваме общо занапред“, заяви Славчев.

Той добави, че предстои да се запознае със структурата и състава на Областната администрация, задачите, които екипът има и предстоят.

До края на другата седмица ще бъдат сменени и заместник-областните управители, като смяната им, по думите на Светослав Славчев, ще стане на квотен принцип и със заповед на министър-председателя. Областният управител посочи, че той лично е от квотата на „Изправи се! Мутри вън!“.

На пресконференцията бе представен и новият пиар на Областна администрация – Даниела Коларова. Други структурни и кадрови промени няма да има.

„Надявам се да възвърнем доверието в институциите и спокойствието на гражданите. Ако успеем да го направим, макар и за краткото време, ще сме постигнали добри дела. На първо място ще бъде дисциплината и организацията на работа“, каза още Славчев.

Той е бил е дългогодишен служител в областната дирекция на МВР в Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.