Математическата гимназия в Ловеч празнува с концерт на БТР

Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч отбеляза своята 50-годишнина с поредица прояви. Тържествата завършиха на 14 май вечерта на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“ с голям концерт на известната рок група БТР. В програмата се включи и Общинският духов оркестър.
Преди музикалната част бе припомнена историята на гимназията, а поздравление отправи директорът Венцеслав Георгиев. Наградени бяха учителите- ветерани, прочетени бяха поздравления и връчени плакети. Бивши възпитаници споделиха спомени. Имаше поздравление и от днешните абитуриенти.
От сцената бе оповестено и полученото дарение от Община Ловеч по повод юбилея. Чисто нов 3D принтер и скенер бяха доставени на 13 май в учебното заведение.
Дарението бе връчено от зам.-кмета Венцислав Христов на директора на училището Венцеслав Георгиев, който сърдечно благодари. Той обясни, че устройството ще бъде използвано за изграждане на училищен STEM – център и допълва дигитализиране на учебния процес. Съкращението STEM идва от първите букви на Science, Technology, Engineering, Math, тоест – наука, технология, инженерство, математика. Учебната програма STEM е основана на идеята за обучение по четирите направления в интердисциплинарен и приложен подход.
Половинвековният юбилей на Математическата гимназия включваше още фотоизложбата „50 години заедно в успеха“, представена бе и ученическа театрална постановка, отпечатан е и специален фотоалбум за случая.

Община Ловеч, пресцентър
14.05.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.