Кметът на Ловеч поздрави Математическата гимназия в Ловеч по повод 50-годишния юбилей

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати на 10 май 2021 г. поздравителен адрес до Венцеслав Георгиев, директор на
Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч по повод 50-годишния юбилей на учебното заведение. „Вие изпълнявате успешно главната задача — да давате по-висока математическа култура на ученици с подчертани способности и наклонности в тази област. Осъществявате и профилирано обучение по биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда. През последните години успешно осъществявате редица проекти по европейски програми, организирате конкурси и състезания, а Вашите ученици не веднъж са били в центъра на общественото внимание поради безспорните успехи и постъпки. В тази връзка приемете искрените ни поздравления за усилията и труда, които влагате за обучение и подготовка на Вашите възпитаници“, се казва в обръщението.
Математическата гимназия, както я наричат всички, стартира през 1970 г. като филиал към училище „Христо Кърпачев“ (днес СУ „Св. Кл. Охридски“). През 1971 г. е обособена като кадрова гимназия. Първият директор е Христо Илиев, а първото й име е „Юрий Гагарин“. През 1986 г. се мести в нова сграда в кв. „Младост“, където е и днес.
Досега гимназията е възпитала 5368 ученици, в момента тук учат 560 ученици с 49 учители. Абитуриентите в 12 клас са точно 100, съобщи директорът Венцеслав Георгиев.
Днес във фоайето на гимназията бе открита фотоизложба „50 години заедно в успеха“, а от 11.00 часа в салона на училището имаше ученическа театрална постановка. Тържествата продължават на 14 май на откритата сцена на пл. „Тодор Кирков“ от 19.00 часа с концерт на известната група БТР. Всички събития се провеждат при спазване на санитарните мерки срещу Ковид 19.

Община Ловеч, пресцентър
10.05.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.