РАБОТЕН ГРАФИК НА ИМУНИЗАЦИОННИТЕ КАБИНЕТИ В ЛОВЕЧ ЗА 30.04.-09.05. 2021 Г.

Записаните лица на 3.май и 4.май в електронната платформа за имунизации ще бъдат обхванати в периода 10-14 май, като ще получат предварително телефонно обаждане от съответното лечебно заведение за дата и час на ваксиниране. Потвърдителните автоматични съобщения, генерирани от Информационно обслужване да се считат за невалидни.
Във връзка с предстоящите доставки на завишени количества ваксини срещу COVID-19 през месеците май-юли за прилагане на лица, желаещи да бъдат ваксинирани, Регионална здравна инспекция Ловеч уведомява гражданите, че за това са предоставени следните възможности:
1. Лице, което желае имунизация заявява на общопрактикуващия си лекар желаната ваксина и се обхваща по ред, определен от личния лекар.
2. Лице, което желае имунизация се записва в електронната платформа за имунизация в посочените кабинети по платформата, където се определят ден и час за ваксиниране.
3. Имунизация в „зелен коридор“ на имунизационните кабинети с ваксина, която е налична към Медицински център Ловеч, Медицински център Троян, МБАЛ Кардиолайф Ловеч, МБАЛ Луковит и МБАЛ Тетевен.
Телефони за връзка:
МЦ Ловеч 068/ 667 + вътр. 238 – манипулационна понеделник-петък 13-16ч.
МЦ – Троян- 0670/6-20-22 – понеделник-петък 13-16ч.
МБАЛ Тетевен – тел. 0878118868 – понеделник-петък 13-16ч.
МБАЛ – Луковит тел. 0894792003 – д-р Галина Стоянова понеделник-петък 9 – 13,30ч.
МБАЛ „Кардиолайф“ гр. Ловеч – тел. 0879487814 – понеделник-петък 13-16ч.

МОБИЛНИ ЕКИПИ ЗА ВАКСИНИРАНЕ
Регионална здравна инспекция гр. Ловеч има възможност с мобилни екипи на ЦСМП Ловеч да ваксинира трудноподвижни лица от населените места в областта, като за това е необходимо: лицата да заявят желанието си до кметовете или кметските наместници на населеното място и те от своя страна по официален ред на ел.адрес на инспекцията rzi@rzi-lovech.bg да направят заявката.

СЪОБЩАВАНЕ НА НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ
Имунизираните лица, при които се проявят нежелани реакции след ваксинация следва да съобщят за тях на личния лекар, ако не е необходима спешна или специализирана медицинска помощ. Тези нежелани реакции се съобщават чрез медицинското лице или на интернет-страницата на Изпълнителна агенция по лекарствата в Република България.

ПОЛУЧАВАНЕ НА СЕРТИФИКАТ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ
Всички лица, които са имунизирани в Имунизационния кабинет на РЗИ Ловеч и са със завършена имунизация от две дози от съответната ваксина, могат да получат сертификат за имунизация всеки работен ден от 16 до 17 часа в деловодството на инспекцията.
Имунизираните лица при ОПЛ и Временните имунизационни кабинети получават своя сертификат от съответното лечебно заведение.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.