Каратистите от Ловеч успяха да завоюват четири медала на Националните първенства в Шумен

Каратистите от Карате клуб – Ловеч, отново се представиха на ниво и успяха да завоюват четири медала от Националните първенства по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и 14 г., кадети и кадетки, юноши и девойки. Състезанието се проведе на 24 и 25 април в зала „Арена Шумен“. Участие взеха близо 400 състезатели от 24 клуба от цялата страна.
Осем бяха представителите от Ловешкия клуб, трениращи в Младежки дом Ловеч с инструктори Сенсей Димитър Магеранов – 3 дан, и семпай Стелиян Петев – 2 дан. След тежки и оспорвани битки нашите бойци донесоха 4 медала, от които 2 сребърни и 2 бронзови.
Своя дебют на първенството направиха двама от тях в групата за деца до 10 г. и двама до 12 г.
Томислав Гатев се представи отлично и успя да завоюва 2-ро място.
Двама от ловешките състезатели (до 14 г. ) проведоха много тежки срещи с бойци, по-големи от тях с две години. Това се наложи поради застъпването на годината на раждане. Разликата в годините обаче не попречи на техния трениран силен дух да се борят и те спечелиха достойно бронзови медали. Това са Даная Тодорова и Тедислав Теофилов.
На втория ден от състезанията бе ред на най-опитния състезател в клуба в момента и бонзов медалист на Европейското по карате за кадети преди две години – Габриел Петев. Още със започването на първата среща той показа своята класа, като на 10-ата секунда от срещата повали своя противник с вазари и бе победител. Следващите му срещи бяха с фаворите на състезанието и национални състезатели, които оказаха сериозна съпротива, но въпреки това той спечели бронзов медал. Възпитаниците на Карате клуб – Ловеч, продължават своята подготовка за предстоящите състезания през месец юни в Бургас. Инструкторите по карате са особено горди с техните постижения и усмивката в лицата им от постигнатото е истинската награда.

 

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.