В Ловеч наградиха медицински специалисти от детско и училищно здравеопазване (Снимки)

В навечерието на 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на здравните работници, кметът на Община Ловеч награди осем медицински специалисти, работещи в сферата на здравеопазването към общината. Награждаването стана на 6 април в приемната на Община Ловеч в Бароковите къщи. Кметът Корнелия Маринова се обърна към присъстващите с думите:
„В условията на обявената извънредна обстановка в страната, свързана с разпространението на COVID-19 и задъхващата се здравна система, отличаването и награждаването на медицинските специалисти е от особено значение за повишаване на личното им професионално самочувствие. В моменти на изпитания е трудно да се намери баланс, когато обществото ни е в емоционална турбуленция. Тревогата ни за нашите родители, деца, братя и сестри се засилва и от разстоянието, което ни дели, както и от страха, че здравната система може да не е в състояние да им помогне. Точно по тази причина и точно в този момент, отличаването на медицинските специалисти, които се включиха в подпомагането на дейността на лечебните заведения, придобива особено важно значение за тяхната морална подкрепа и издигане престижа и авторитета на професията им.“
В събитието взеха участие още заместник-кметът Венцислав Христов и д-р Димитър Димитров, директор на дирекция ОЗКТ.
Осемте медицински специалисти, работещи в структурите на детско и училищно здравеопазване в община Ловеч, оказаха навременна подкрепа за справяне с кадровия дефицит в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“. Помощта е във връзка с писмо от Министъра на здравеопазването по повод усложнената епидемична обстановка в страната и всекидневно увеличаващия се брой на лицата, диагностицирани с COVID-19, както и молба от директора на болницата д-р Румяна Нановска.
Отличени с грамота „Професионалист на годината – 2020“ бяха:
1. Лариса Пенкова – мед. фелдшер в ПГИТУ;
2. Цветана Цанкова – мед. сестра в ДГ „Радост“;
3. Таня Пежгорска – директор на ДЯ №3 „Мечо Пух“;
4. Тотка Стамова – мед. сестра в ДГ „Първи юни“;
5. Катя Маринова – мед. фелдшер в ПГМЕТ;
6. Магдалена Баева – директор на ДЯ №5 „Патиланци“;
7. Мариета Стойчева – мед. сестра в ДЯ №5 „Патиланци“;
8. Лидия Балевска – мед. сестра в ДЯ №5 „Патиланци“.
Медицинските специалисти оказаха съдействие в Спешно отделение, Хирургично отделение, отделение по Ортопедия и травматология и Неврологично отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ АД, гр. Ловеч,
Към настоящия момент в сферата на общинско здравеопазване в Ловеч работят общо 59 медицински специалисти, от които един лекар, 11 медицински фелдшери, 46 медицински сестри и един рехабилитатор. Те обслужват децата в детските ясли, целодневните детски градини, училищата, социалните услуги за деца и възрастни и лица с увреждания.
Награждаването се провежда за 10-та поредна година и се е превърнало в традиция за Община Ловеч.
Община Ловеч, пресцентър
06.04.2021 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.