На Благовещение осветиха нов храм в село Соколово, община Ловеч

 

 

На големия християнски празник Благовещение, на 25 март 2021 г., бе осветен новият храм на ловешкото село Соколово, който носи името „Благовещение Богородично“.
Ловчанският митрополит Гавриил, в съслужение с отец Михаил Ковачев, отец Кънчо Кабадийски и дякон Петър Милошов, отслужи св. Златоустова литургия. Песнопенията по време на освещаването и светата литургия се изпълняваха хористи от църковен хор с ръководител Доротея Динкова.
Празничната служба събра енориаши и гости, след които бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя подари на храма икона на Света Богородица с пожелание да укрепва вярата на местните хора. Кметът на Ловеч подчерта важната роля на православието и постоянните грижи, които полага общината за да могат вярващите да практикуват своята вяра и да отправят молитви.
Изграждането на храма е продължило близо 10 години с усилията на много дарители. Теренът е общински. Сред най-щедрите дарители е покойният днес инж. Найден Найденов от „Осъм Инженеринг“ АД, сподели кметският наместник Милко Маринов. Пет села в Ловчанска епархия към момента са без действащ храм или параклис, а целта на митрополит Гавриил е да намали техния брой до нула.
Община Ловеч, пресцентър
25.03.2021 г.

Един коментар към “На Благовещение осветиха нов храм в село Соколово, община Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.