Първи новодомци в общинските социални жилища в Ловеч

 

Кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова връчи първите два договора на наематели на  общинското социално жилище в града.

Това стана на среща в кабинета на кмета, на която присъства и зам.-кметът Венцислав. Христов. Общо 14 души  получават  ключове за новите си домове.

Първите наематели  бяха Ирина Белишева и Красимир Стефанов.

„Вие влизате в един чисто нов дом. Убедена съм, че това ще ви мотивира да бъдете добри стопани. Да ги пазите и поддържате отговорно. Пожелавам на всички вас щастие, сбъднати мечти и един прекрасен живот в нов дом“. С тези думи се обърна към двамата наематели кметът на Общината Корнелия Маринова.

Приемът на заявления-декларации за картотекиране на нуждаещите се лица стартира през ноември 2020 година.

Приети са 25 заявления от кандидати за настаняване. Със Заповед на Кмета на Община Ловеч е назначена Комисия за картотекиране на желаещите. 18 от тях са одобрени от Комисията и са предложени за настаняване, като четирима са се отказали. 

С подписване на договора лицата поемат ангажимент да се включат и в социалния пакет от дейности, част от договора за наем, който включва активно търсене на работа, обучение за ограмотяване, придобиване на професионална квалификация, ключови компетентности и други обучителни курсове. Едно от условието е също децата в училищна възраст да посещават образователна институция, лицата да имат избран личен лекар и редовно да провеждат профилактични прегледи.

Договорите се сключват за срок от  3  (три) години.

Общинското социално жилище е изградено по проект „Изграждане на социално жилище за настаняване на уязвими групи на територията на кв. „Гозница“, гр. Ловеч“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В рамките на проекта е извършена цялостна реконструкция на сграда – общежитие в кв. „Гозница“ за превръщането й в социално жилище за настаняване на уязвими групи.

Обособени са 49 апартамента: 3 двустайни за настаняване на хора в неравностойно положение, 36 двустайни, 5 тристайни и 5 четиристайни апартамента.

Приемът на заявления-декларации за картотекиране на нуждаещи се лица продължава. Желаещите мога да подадат необходимите документи в Център за информация и услуги на гражданите в сградата на Община Ловеч.

Община Ловеч,

Пресцентър

Един коментар към “Първи новодомци в общинските социални жилища в Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.