Бaлepинaтa Beнepa Xpиcтoвa успешно дeбютира в класиката „Лeбeдoвo eзepo“

Бaлepинaтa Beнepa Xpиcтoвa успешно дeбютира в класиката „Лeбeдoвo eзepo“ тaзи cъбoтa,6 март 2021 г., нa cцeнaтa нa Coфийcĸaтa oпepa и бaлeт, научи НГ. Млaдaтa бaлepинa показа висока класа и майсторство в историята за принц Зигфрид, който се влюбва в принцеса Одета. Тя е с човешки облик през нощта, но е омагьосана от злия магьосник фон Ротбарт и се превръща в лебед през деня. Заклинанието обаче може да бъде развалено при едно условие – вечната вярност на принца.
Балетът е по музика на Чайковски, режисурата е на Олег Дановски, хореографията на Мариус Петипа и Лев Иванов.Диригент: Борис Спасов. Участват Венера Христова, Цецо Иванов, Алфред Яго, Франческо Конджусти.
Родената в Ловеч Венера Христова от години жъне успехи. Тя е сред отличени участници на Варненския международeн балетен конкурс, лауреат на XV Национална среща на млади балетни изпълнители „Анастас Петров”, посещавала е Международния летен семинар на Ballet Chicago. Родена на 6 юни 1992 година в Ловеч, завършила е ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч. През 2011 година завършва Националното училище за танцово изкуство, София. Сега работи в балета на Софийската опера и балет.

Един коментар към “Бaлepинaтa Beнepa Xpиcтoвa успешно дeбютира в класиката „Лeбeдoвo eзepo“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.