В Ловеч обсъдиха партньорство по инициативата „По водите на р. Осъм“

На 4 март 2021г. в гр. Ловеч се проведе работна среща на експертно ниво по инициативата на Кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова „По водите на р. Осъм“, съобщиха от общината. Присъстваха заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, директори на дирекции и експерти от общините Ловеч, Троян, Летница, Левски и Никопол, както и представители на областните администрации от Ловеч и Плевен и представител на ОИЦ – Ловеч.
Партньорството е изградено на географски принцип, без водещи да са административните граници на отделните териториални единици (населени места, общини или области), които изцяло или частично попадат в рамките на територията.
Проектът на споразумението предвижда да се изгради ефективно партньорство между местните власти, представителите на бизнеса и гражданското общество за интегрирано регионално развитие на територията, през която преминава р. Осъм и притоците, които я сформират.
Целта на партньорството е постигане на по-добър фокус на инвестициите чрез реализиране на интегрирани териториални инвестиции (ИТИ), по-ефективни и ефикасни интервенции, засилен междусекторен диалог между различните заинтересовани страни и интегриран подход за развитие на териториално ниво.
Предстои партньорите по споразумението да прегледат обстойно проекта на споразумението и, след като бъдат конкретизирани детайлите, да бъде внесено в сесиите на общинските съвети през месец март за гласуване и приемане.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.