Община Ловеч с допълнителни икономически мерки за бизнеса

 

Във връзка със засилен инвеститорски интерес се наблюдава увеличаване на исканията за изменение на Подробни устройствени планове (ПУП), както за нови имоти извън регулация, така и за комплексни проекти за инвестиционни инициативи на територията на Община Ловеч.


От 2016 до 2020 година издадените заповеди и решения за разрешение за изработване на ПУП са общо 196, като в бройката не са включени върнатите за корекции ПУП-ве.
Само до 10 февруари тази година обаче те са 19, като в процес на обявяване са още 11 броя.
Съгласуваните и издадени заповеди и решения на ОбС за одобряване на ПУП от 2016 до 2020 година са общо 143.
За месец февруари, т.г. са 6, а в процес на обявяване са още 26, или говорим за общо 32 броя, като и тук не са включени върнатите за корекции ПУП-ве.
Бройката говори за едно значително увеличение, както на издадените заповеди и решения за разрешение изработване на ПУП, така и на съгласуваните и издадени заповеди и решения на ОбС за одобряването им.
„Това е една от икономическите мерки, чрез които Община Ловеч създава и поддържа благоприятен бизнес климат, за да осигури условия бизнесът да реализира своите намерения. Служителите в администрацията са натоварени извънредно много, но за да има инвестиции, Общината е тази, която трябва да създаде предпоставки“, коментира кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.