Ловешкият почетен гражданин проф. д-р Никола Владов носител на орден „Стара планина“

Д-р Владов в Ловеч 2017 г.

Ловешкият почетен гражданин проф. д-р Никола Владов на 11 февруари 2021 г. стана носител за постиженията в медицината носител на орден „Стара планина“. В президенството заедно с него бе награден и проф. д-р Георги Тодоров.

Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия и на други изявени българи в сферите на медицината, науката и образованието.
Историкът проф. Пламен Павлов получи орден „Св. св. Кирил и Методий”. Атанасия Стоянова получи същият орден за големите й заслуги в образованието на българското малцинство в родната ѝ Молдова. Доц. д-р Александър Оскар е награден с орден „За гражданска заслуга“ за заслугите му за укрепването на гражданското общество.
От името на наградените проф. Пламен Павлов изтъкна, че те споделят една и съща житейска мисия – да лекуват тялото и душата на българския народ. Той отправи призив за единство между българите вътре и извън границите на родината.
Проф. д-р Никола Николов Владов е специалист по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. Роден е на 19 октомври 1960 г. в Ловеч, почетен гражданин на Ловеч от 29 март 2017 г. за „огромния му принос в постигнатите съпоставими с европейско ниво постижения в чернодробните трансплантации, за високия му човешки и професионален морал в дейността на българското здравеопазване“.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.