Гражданите на Ловеч ще обсъждат проект на кмета за облекчаване таксите за детски градини

 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова кани гражданите на обществено обсъждане на Проект на Наредба за частичното намаляване/ пълно отпадане на таксите за ползване на детски градини за децата в задължителна предучилищна възраст. Обсъждането ще е на 15.02.2021 г. (понеделник) от 17:00 часа в заседателната зала на Община Ловеч.
Проектът на Наредбата предвижда както намаляване на таксата за всички деца в задължително предучилищно образование, дължими от родителите, така и пълното освобождаване от такса при наличие на определени обективни обстоятелства.
Съгласно направеното предложение от кмета на Община Ловеч повече от 60 % от средствата в размер на 129 282 лв., осигурени от държавния бюджет, ще бъдат изразходвани за пълното покриване на дължимите от родителите такси за 4,5 и 6 годишните деца.
Целта е подпомагане заплащането на дължимите от родителите такси, подобряване на достъпа до предучилищно образование и пълен обхват на децата в предучилищна възраст в образователната система с оглед осигуряване на интелектуално, духовно-нравствено развитие и подкрепа за всяко дете.
Проектът на Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч, свързан с промяната на таксите за ползване на детски градини за деца в задължителна предучилищна възраст, е публикуван на 01.02.2021г. на интернет страницата на Община Ловеч, както и на хартиен носител в Центъра за услуги и информация на гражданите в община Ловеч.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.