Кметът на Ловеч пред БНР: Антикризисните мерки на държавата дават резултат

„В края на 2020 г. в условия на пандемия община Ловеч отчита по-ниска безработица в сравнение с края на 2019 г. В Бюрото по труда има обявени свободни работни места. Няма ден, в който да няма. Стигали сме и до над 200, дори в условията на пандемия“, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова пред БНР на 25 януари 2021 г. в предаването „Преди всички“.
Най-висок ръст на безработицата в общината са регистрирали през март миналата година и тя постепенно намалява, за да достигне към 1 януари 5.98%. Според Маринова подкрепящите антикризисни мерки на държавата са дали своя резултат. Тя даде примери какви облекчения са направени в община за търговците.


Ловеч е позитивно изключение от общата ситуация, коментира в същото предаване Георги К. Първанов, специалист по човешки ресурси и член на борда на Българската асоциация за наемане на хора.
„Аз бях в Ловеч преди два месеца, дамата (кметът – бел. ред.) е много активна, имат нови инвеститори и Ловеч е едно изключение“, каза той.
По думите му огромният скок на безработицата е в големите градове.
Собствениците на заведения обаче не са така оптимистично настроени. Председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в града Петко Игнатов споделя притесненията за загуба на част от персонала, който не може да стои няколко месеца без заплати. Той обаче призова в протестите да не се вкарва политически елемент.

Виж целия материал ТУК.

https://bnr.bg/play/post/101410129

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.