Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч спечели проект пред Министерството на културата

 

Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ – Ловеч с директор Валентин Узунов спечели поредния проект пред Министерството на културата. В конкурсната сесия на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“ участваха 136 кандидати, като одобрените са 34. Ловешкият проект „Изкуство за всеки“ е на стойност 11 064,94 лв., срокът за осъществяване е до 01.06.2021 г.


Целта е ориентиране на млади хора чрез обмен на добри практики в областта на изобразителното изкуство – повишаване на ключовите компетентности и умения на участниците. Стремежът е това да стане по различен начин, съчетавайки неформалния подход чрез пряко включване в дейности, свързани с изобразителното изкуство и всички негови форми. Предвидено е провеждане на добри практики с младежи от Центровете за настаняване от семеен тип (ЦНСТ). Всяка една практика ще бъде обсъдена с управителите и социалните работници от съответните центрове. Включено е запознаване с творчеството на художниците Михалес Гарудис, Генко Генков, Андрей Даниел, Ненко Токмакчиев и Теофан Сокеров.
Сред планираните дейности има занимания с деца по определени теми, както и изложба за 1 Юни – Денят на детето. По време на изложбата ще бъдат наградени младежите за най-добра творба.
Община Ловеч, пресцентър
16.12.2020 г.

Един коментар към “Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч спечели проект пред Министерството на културата

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.