Почина инж. Васил Витанов, първият демократичен кмет на Ловеч

На 10.12.2020 г. е починал инж. Васил Витанов (89 г.), общественик и първи демократичен кмет на Ловеч след промените през 1989 г. По този повод Община Ловеч припомня живота и делото му.
Васил Иванов Витанов застана начело на общината в най-бурните времена, като заема длъжността председател на изпълнителния комитет на Общински народен съвет (1990-1991 г.) Той неуморно работи за мирна промяна на обществения строй и за провеждане на първите демократични избори.
Като стопански ръководител неговият път е свързан със създаването на „Елпром“ – Ловеч, после заема различни длъжности в управлението на общината. След пенсионирането си живее в родния Априлци, като след 1995 г. е общински съветник там. Пише няколко книги за промишлената история на нашия край.
Ще го запомним с голямата му обществена активност, професионализъм и упоритост, както и любов към хората. Ръководството на Община Ловеч поднася своите съболезнования на неговите близки и роднини.
Поклонението ще се състои на 12 декември, събота, в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ от 11.00 часа, погребението е в гробищен парк „Стратеш“.

Община Ловеч, пресцентър
11.12.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.