Рисунка на Бобо от Ловеч в новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“

Рисунка на Божидар Варчев – Бобо (10 г.) от Ловеч ще краси новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“, съобщиха от общината. Той е ученик в четвърти “А“клас на ОУ “В. Левски“ и един от крайните тридесет и четири победители, чиято рисунка ще бъде включена в българското издание на новата книга на световноизвестната авторка на Хари Потър..
Организатор на конкурса за детска илюстрация по историята „Икабог“ е издателство „Егмонт“ ЕООД. Джоан К. Роулинг написва преди повече от десет години книгата като приказка преди сън за своите деца. Днес тя споделя историята с читателите, като кани за илюстратори всички деца по света. Целта на авторката е чрез книгата да подпомогне борбата с пандемията, причинена от вируса COVID–19.

В обявения конкурс от издателство „Егмонт“ за илюстрация към българското издание на „Икабог“ взеха участие 87 деца със 155 рисунки. Световната он-лайн премиера на книгата се състоя на 10 ноември, а от 28 ноември по книжарниците излиза и българското издание на „Икабог“.


За Божидар Варчев годината се оказа успешна и в още два международни конкурса. Като участник в АРТ-клуб „Гея“ с ръководител Кремена Попова при ЦПЛР-ОДК-Ловеч, той се класира на второ място в международния конкурс за изкуство “Различен поглед“, организиран в гр. Сосновец, Полша, в който взеха участие деца от над 10 държави с над 3000 творби.

Като представител на АРТ – клуб „Гея“, Божидар Варчев спечели и трето място в международното биенале за детско и младежко творчество „Знаменити и непознати личности – Марк Шагал“, организиран в гр. Рибник, Полша, като стана едно от трите класирани деца от България.

Един коментар към “Рисунка на Бобо от Ловеч в новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.