Кметът на Ловеч преди да грейне елхата: Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Светлините на коледната елха в Ловеч грейнаха на 1 декември 2020 г. вечерта пред читалище „Наука-1870 г.“ Събитието бе предавано на живо по официалните канали на общината във Фейсбук.
В своето слово кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отбеляза, че едва ли друг път сме очаквали с по-голямо нетърпение идващата Коледа и Нова година, защото твърде дълго продължи пандемията. Затова тя апелира: Бъдете отговорни и съпричастни! Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Именно поради мерките този път нямаше празнична програма и масови мероприятия, както друг път. Кметът на Ловеч благодари на нашите лекари и медицинския и немедицинския персонал, участници в тази сложна битка с коварния и невидим враг. Благодари и на полицаите, на учителите и на хората от социалните служби, които въпреки пандемията остават на своите места.


„Обръщам се и към възрастни хора, в това число тези, които са в домовете за социални услуги. Специални благодарности на присъстващия тук НВП Ловчански митрополит Гавриил, на моите заместник-кметове, на общинските съветници, на кметовете и кметските наместници, защото във всеки един момент са близо до хората. И накрая бих искала да благодаря на всички, че дойдохте тук или следят стрийминга у дома, за да продължим тази велика традиция да светнат светлините на коледното дръвче,“ каза кметът Корнелия Маринова.


От свое име Ловчанският митрополит Гавриил в навечерието на великия християнски празник Рождество Христово призова: „Нека и ние в тези предпразнични дни да вървим към Господа, защото той е казал – елате при мен всички отрудени и обременени, и аз ще ви успокоя. Мир и радост за душите ни!“


В минутите преди запалването на светлините имаше изпълнения на Общинския духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки. Събитието бе съпроводено от пищна заря от фойерверки. Както и друга година, за коледна елха служи истинско живо дръвче, което през следващия месец ще радва малки и големи.


Събитието може да се наблюдава на запис в официалните канали на Община Ловеч във Фейсбук.
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

https://www.facebook.com/lovech.municipality

Община Ловеч, пресцентър

Един коментар към “Кметът на Ловеч преди да грейне елхата: Спазвайте мерките, за да бъдем догодина отново заедно!

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.