Реалната гимназия в Ловеч отбеляза патронния си празник

Емблематичното за Ловеч училище – Гимназията, отбеляза с редица прояви деня на своя патрон свети Климент Охридски. По традиция паметникът в двора бе окичен с цветя, поднесени от отделните класове. Всеки представител на училищната общност получи специална значка с лика на най-великия ученик на първоучителите, тъй като всички са убедени: „И днес си ни нужен, свети Клименте.“ Фонът на този подарък от ръководството и учителите е лилав, символ на духовността, на която училището е стожер.
Ковид мерките попречиха да има специално тържество в театралния салон, затова във фейсбук бе отправен музикален поздрав – песента „Щастието“, изпълнена от 4.а клас с диригент г-н Калин Кирилов.

Във фоайето на първия етаж е подредена първата самостоятелна изложба на шестокласничката Цветомира Стоянова, която е призьорка от национален конкурс за фотография. Цвети е уловила в своя обектив интересни мигове от родната природа, предимно в близък план- дървета и цветя, скали и пещери, костенурка, пчела, пеперуда, изгрев над морето.
Покрай централното стълбище на училището вече може да се видят фотоси на училищната сграда в нейната 127-годишна история – от края на 19.век, от периода 1912-1933 г., когато тук е било педагогическо училище, от времето, когато Гимназията е била с името „Цар Борис Трети“, в по-ново време – с името на Христо Кърпачев, до наши дни. Едно послание за приемственост в най-добрите традиции и приемане на новото, което животът налага.
Сред поздравленията, които училището получи за своя празник, е от Великотърновския университет, с чийто исторически факултет неотдавна бе сключен договор за взаимодействие. Материален подарък от дамите на „Инър Уийл“ клуб – Ловеч , подкрепя подновяването на училищната библиотека.

Един коментар към “Реалната гимназия в Ловеч отбеляза патронния си празник

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.