Есенният салон 2020 в Ловеч предлага 67 творби

Традиционният Есенен салон в Ловеч беше открит на 12 ноември 2020 г. вечерта в Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“. Поради противоепидемичните мерки откриването се състоя в пространството пред сградата, а посетителите разглеждаха картините с маски и спазвайки дистанцията.


„Въпреки пандемията Община Ловеч се старае да поддържа културния живот – тази вечер имаме изложба тук и премиера в Драматичния театър“, каза при откриването заместник-кметът Венцислав Христов. Той похвали инициативата на директора на галерията Валентин Узунов да спазва традицията. На отриването присъстваха още заместник-кметът Цветан Георгиев, главният архитект на общината арх. Минчо Петков, много творци и граждани.
В тазгодишното издание са представени 67 творби на 30 творци. Това са произведения на живописта, скулптурата, приложните изкуства, графиката, има керамика и дърворезба. Най-младият участник е Мария Ангелова (18 г.), тя представя „Пейзаж“. Участват и утвърдени творци като Николай Добрев, Валентин Узунов, Валентин Стойчев, Спас Дочев, Юлиан Йорданов. По традиция експозицията ще може да се види края на годината.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.