В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията

В Ловеч е в ход раздаването на хранителни пакети на лица и семейства, живеещи в социално уязвима ситуация поради пандемията от COVID – 19. Пакетите от първа необходимост за жители на града са 98, други 199 пакети са за жители от 19 малки населени места. Това съобщи зам.-кметът Венцислав Христов, който участва на 11 ноември вечерта в живо включване в предаването „България в 60 минути“ по БНТ1 с водещ Мариана Векилска.


Репортерката Мирела Дончева проследи с камера и микрофон работата на един от мобилните екипи, която достави пакети на самотно живеещата възрастна жена Иванка Димова. Хранителният пакет тежи 18 кг и съдържа олио, ориз, леща, боб, спагети, захар и брашно. Хигиенният пакет е с предпазни маски, дезинфектант за ръце, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички със спирт и прах за пране. Пакетите са предоставени на Община Ловеч от БЧК. Осигурени са с финансова подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.
Нуждаещите се от помощ са посочени от служители на Домашен социален патронаж, Център за обществена подкрепа, от здравния медиатор в общината, кметовете и кметските наместници. Важно условие е те да не получават други социални помощи и да не са подпомагани по Закона за социално подпомагане. Списъците са проверени и одобрени от Агенция за социално подпомагане и БЧК.
От една седмица в Ловеч работи и горещият телефон 0884 332 392, на който всеки работен ден от 8.00 до 17.00 часа се приемат заявки за закупуване със собствени средства на различни стоки и лекарства от първа необходимост. Досега 10 граждани са се възползвали от услугата.
Венцислав Христов използва ефира и призова гражданите да спазват въведените мерки, за да можем по-лесно и без загуби да преминем през пандемията.
Целият репортаж може да се види ТУК

Един коментар към “В Ловеч раздават хранителни пакети на хора, уязвими поради пандемията

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.