Кметът на Ловеч отбелязва своя юбилей в домашна изолация

Днешният 10 ноември 2020 година е наситен със значения за кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, защото тя отбелязва своя 60-годишен юбилей, както и пет години от стъпване в тази длъжност. Не без значение за нея, демократ по душа и убеждения, е и фактът, че на 10 ноември 1989 г. падна режимът на БКП и държавата пое по нов път към НAТO и Eврoпeйcкия cъюз.
За съжаление всички тези важни дати кметът на Ловеч отбелязва в домашна обстановка, тъй като се лекува. След като на 2 ноември излезе нейният положителен тест за коронавирус, кметът се изолира и сега е под лекарско наблюдение.


Тя обаче се чувства сравнително добре и предаде по телефон своите благодарности за многобройните обаждания през последните дни, които са знаци за подкрепа и пожелания за бързо оздравяване. Звънели са приятели и колеги от Общината, общински съветници, политици и кметови на други общини.
„На всички, загрижени за моето здраве, сърдечно благодаря. Благодаря и за поздравленията за моя рожден ден. Искам обаче да помоля всички граждани да се пазят, да ограничават контактите си до минимум, като спазват санитарните и социалните мерки. Избягвайте да се събирате много хора, особено на места, където може да се ходи без маска. Когато оздравея, аз ще разкажа подробно с какви страдания преминава COVID 19, макар че аз го карам със средна форма на усложнения. Въпреки това преживях и преживявам страдания, които никой не бива да повтаря“, сподели Корнелия Маринова.
Много поздравления, цветя и специални поздравителни адреси получи днес управникът от свои приятели, близки и колеги, политици и дипломати, като потокът продължава и в момента.
Корнелия Маринова е родена на 10 ноември 1960 г. в Сливен. Омъжена, с две дъщери и две внучета. Работила е като директор на ОУ „Васил Левски“ – Ловеч, председател на Общински съвет – Ловеч. Народен представител в 42-ото и 43-ото Народно събрание. Избрана за кмет на Община Ловеч на 1 ноември 2015 г., встъпва в длъжност на 10 ноември. На изборите през есента на 2019 година спечели втория си мандат за кмет на Община Ловеч.

Община Ловеч, пресцентър
10.11.2020 г.

Един коментар към “Кметът на Ловеч отбелязва своя юбилей в домашна изолация

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.