23 училища в Област Ловеч минават на дистанционно обучение

23 училища в област Ловеч минават на дистанционно обучение, а това са 232 паралелки и 48 887 ученици от 8 до 12 клас. Промяната е в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от 29 октомври. Създадена организация от директорите на учебните заведения. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев на областния управител Ваня Събчева.


Както вече е ясно, от 29 октомври до 12 ноември се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образование. Спират и присъственият учебен процес във висшите учебни заведения; груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица.
Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование. Преустановяват се и присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие.
С пълния текст на заповедта на Министъра на здравеопазването, която влиза в сила от у 29 октомври, можете да се запознаете ТУК

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.