Нови 20 положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Нови 20 положителни случаи на COVID 19 са диагностицирани в Област Ловеч, разпределени както следва:
За Община Ловеч
Диагностицирани са общо 7 лица, от които 6 лица от Ловеч на различна възраст, от които 1 лице е хоспитализирано в СБАЛББ Троян и 1 мъж на 72г. от с.Малиново, който е хоспитализиран в Инфекциозно отделение. Останалите са на домашна изолация. Установени са всички контактни лица в семействата, подлежащи на карантиниране.


Едно от лицата е контактно на положителен и съобщен случай в Паспортна служба Ловеч, с което общия брой положителни лица в колектива са три.
За община Луковит
3 лица, съответно мъже на 26г. и 30г. и жена на 54г., които са работници в магазин „Лидл“ Луковит и са били контактни на положително лице извън област Ловеч. И тримата са без оплаквания и са на домашна изолация.
За Община Троян
Общо 4 лица, от които:
– Мъж на 42г. от Троян, хоспитализиран в СБАЛББ Троян, с оплаквания от една седмица, не е бил на работа от 16 октомври. Установени контактните в семейството, подлежащи на карантиниране;
– Жена на 56г. от Троян с оплаквания от 3-4 дни, 4-ма контактни в семейството;
– Ученик на 15г., контактен на положителен и съобщен случай в семейството, без оплаквания, от с. Врабево. Учи в 10а клас на ПМГ Ловеч, последният ден в училището е на 19 октомври, поради което целият клас ще бъде карантиниран.
– Жена на 51г. от с.Голяма Желязна, контактна на положителен и съобщен случай в семейството. Хоспитализирана е в СБАЛББ Троян. Последният работен ден е на 15 октомври, мероприятия по месторабота не се предприемат.
За община Угърчин
Диагностицирани 5 лица, от които:
– Мъж на 74г. от с.Лесидрен, хоспитализиран на 13 октомври в МБАЛ Лозенец София със сърдечна симптоматика, по повод на което постъпва за лечение.
– 4 лица с постоянно местоживеене в София, семейство, което ще провежда карантината си в с.Лесидрен.
За община Ябланица
1 лице – мъж на 45г. от с.Брестница, без оплаквания, изследвал се по повод предстоящо пътуване в чужбина. Не работи, има едно контактно лице в семейството, подлежащио на карантиниране.
От съобщените 20 положителни случая за област Ловеч, 16 са лица с постоянен адрес на територията на областта, 4 лица от София и провеждат карантина в областта.
На 21 октомври е починал мъж на 86г.от с.Дъбен, общ.Луковит, в УМБАЛ Плевен, положителен за COVID-19, с множество придружаващи заболявания. Общият брой на починалите за област Ловеч стана пет.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.