Министър Ангелов връчи барелеф „Св. Иван Рилски” в Ловеч на д-р Стелиана Димитрова

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов връчи ежегодната персонална награда-барелеф „Св. Иван Рилски”, за професионален принос в Ловеч, на д-р Стелиана Стефанова Димитрова. Това стана на тържествена церемония вечерта на 20.10.2020 г. в Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ Церемонията за връчване на почетното отличие на Община Ловеч се провежда за 13-та поредна година. Още в началото Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч, обяви минута мълчание в памет на загиналите медицински лица в борбата с коронавируса.
Връчвайки наградата, министър Ангелов заяви: „За мен беше чест и удоволствие да съм сред вас, сред толкова много колеги, чувствата е, че съм си у дома. Това, което виждам като резултати, се дължи на труда на всички нас“.

Петър Цолов, председател на Общински съвет Ловеч, връчи поощрителна награда на д-р Минко Добринов Хаджийски, лекар по дентална медицина на свободна практика в Ловеч.
Поощрителна награда имаше и за д-р Върбан Чанев Стоянов, но понеже той отсъстваше, тя бе получена от д-р Велислав Тодоров председател на лекарската колегия. Връчи я Цветан Георгиев, зам.-кмет на Община Ловеч. Д-р Върбан Стоянов е инвазивен кардиолог. Наградите са грамоти и живописни платна от художниците Паола Стоева „Атмосферата Вароша“ (за д-р Стоянов) и платното „По улиците на стария град“ на Николай Ханзъров (за д-р Хаджийски).
Със своя заповед кметът на Ловеч удостоява МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч с Почетен знак на Община Ловеч. Мотивите са за изключителен принос в активното лечение, възстановяване и укрепване на здравето на населението, навременните реакции и мерки в борбата с ковидепидемията и за издигане престижа на Ловеч.
Кметът Корнелия Маринова връчи почетния знак на д-р Румяна Нановска, директор на болницата и на д-р Костадин Атанасов от съвета на директорите.


Кметът каза: „Питах се как можем да изразим човешкото си признание към хората с белите престилки. В деня на българския лекар трябва да намерим формата на един широк израз на истинската ни благодарност към лекарите и медицинските лица. И тази награда тази вечер е такъв израз на чувствата ни благодарност“.


Кметът Корнелия Маринова съобщи и за още една национална награда за д-р Силвия Моева от „Спешна помощ, като плакетът ще пристигне следващите дни.
Сред гостите на събитието бяха още д-р Анета Винева – директор на Регионална здравна инспекция – Ловеч, д-р Антонио Маринов – директор Районна здравна осигурителна каса – Ловеч, лекари, стоматолози, медицински специалисти и граждани. Организатор на събитието е Община Ловеч, съорганизатори са:
Регионална здравна инспекция – Ловеч.
Районна колегия на Български лекарски съюз – Ловеч
Районна колегия на Български зъболекарски съюз – Ловеч
Районна колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи – Ловеч.

ВИЗИТКИ
Д-Р СТЕЛИАНА ДИМИТРОВА е родена в гр. Угърчин. Завършва висше образование през 1985 год. във ВМИ – Плевен. Придобива специалност „Нервни болести“ през 1989 г.
Д-р Димитрова е с дългогодишна практика в болницата в Ловеч – както като лекар в отделение, така и като специалист в доболничната помощ.
От 2018 год. е началник на неврологичното отделение към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ АД – гр. Ловеч.
Професионализмът, с който подхожда към пациентите и колегите, е едно от качествата й, изградили авторитета и доброто й име при упражняване на лекарската професия.


Д-р Минко Добринов Хаджийски е роден в гр. Ловеч. Учи в Математическа гимназия „Юри Гагарин“ – гр. Ловеч. През 1987 г. завършва стоматология в МА – гр. София. Има студентска специализация в Стоматологичен университет, гр. Москва, Русия.
Д-р Хаджийски завършва две специализации в Медицински университет Берн, Швейцария: по орална хирургия при проф. Бертхолд и по имплантология при проф. Шрьодер.
Между 1992 и 98 г. е стоматолог в специализиран кабинет за хора с увреждания към ТПК – Ловеч. След това е ординатор в Хирургично отделение на Окръжна стоматологична поликлиника в нашия град.
От 2000-та година д-р Минко Хаджийски е лекар по дентална медицина на свободна практика в Ловеч.
Д-р Върбан Стоянов завършва Математическа гимназия в гр. Казанлък, а през 1997 г. медицина в Медицински университет в София.
В началото е лекар в ЦСМП – гр. Самоков, в МБАЛ гр. Пирдоп, е лекар-ординатор в Отделение по Вътрешни болести.
От 2002 г. до 2008 г. е специализант по Вътрешни болести в Университетска болница „Св. Анна“ , гр. София.
Специализант по Кардиология в Университетска болница «Св. Екатерина» – гр. София.
Придобита специалност «Кардиология».
Магистър по Здравен мениджмънт от МУ София.
Инвазивен кардиолог в УМБАЛСМ «Пирогов» гр. София, Кардиологично отделение, сектор по Инвазивна кардиология.
От февруари 2013 г. до момента е Инвазивен кардиолог в Болница «Токуда» гр. София, Кардиологично отделение, сектор по Инвазивна кардиология.
От февруари 2010 г. е Началник на Инвазивна лаборатория СМДЛ «Кардиолайф» – гр. Ловеч, а от септември 2017 г. Д-р Върбан Стоянов е Началник кардиологично и инвазивно отделение при МБАЛ „Кардиолайф” ООД Ловеч.

Член на Българската асоциация по кардиология
Член на Европейската асоциация по кардиологияОбщина Ловеч, пресцентър
21.10.2020 г.

Един коментар към “Министър Ангелов връчи барелеф „Св. Иван Рилски” в Ловеч на д-р Стелиана Димитрова

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.