Нови 5 положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

В Националната информационна система са регистрирани 5 (пет) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.
Четири от тях са от Ловеч, хоспитализирани в Инфекциозно отделение на МБАЛ Ловеч.
Мъж на 56 г., преподавател в училище във Велико Търново. Мерките в училището се предприемат от РЗИ Велико Търново, на които е предаден случаят. В семейството има едно контактно лице, карантинирано.


Жена на 45г., придружителка на възрастна пациентка, положителна и съобщена, хоспитализирана в Инфекциозно отделение. При съобщаване на първия случай в семейството са обхванати с карантина всички лица в семейното огнище. Придружителката ще бъде поставена под домашна карантина.
Третият случай от Ловеч е на 81-годишен мъж, хоспитализиран в МБАЛ-Ловеч. В семейството е установено едно контактно лице, което ще бъде изследвано и карантинирано.
Четвъртият случай е жена на 63 г., медицинска сестра в детската градина и училището в кв.Гозница. При епидемиологичното проучване и оценката на риска на работното място е установено, че последният работен ден е 9 октомври. Медицинската сестра използва на работното си място лични предпазни средства. Извършена е крайна огнищна дезинфекция в училището и детската градина. Няма да се предприемат други мерки в училището и детската градина. В семейството е установено едно контактно лице, което е карантинирано.
Петият случай е мъж на 42 г. от Априлци, постоянно живеещ в София. Няма контактни лица на територията на област Ловеч. Предаден е на Столична РЗИ за карантиниране и наблюдение.
На 14.10.2020 г. е починал мъж на 79 г. с придружаващо сърдечно заболяване и хронична мозъчно-съдова болест, хоспитализиран на 13.10.2020 г. в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Ловеч. По наша информация става дума за Мирослав Христов , бивш зам.кмет на Община Ловеч през 90-те години на м.в., по времето на кмета Пламен Еврев.
Към 10 часа на 15 октомври общият брой диагностицирани случай в област Ловеч е 119, от които активните случаи са 41, от тях хоспитализирани са 19, излекуваните са 75. .

Един коментар към “Нови 5 положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.