Бойко Борисов в Ловеч коментира „развода“ с Цветанов

„С Цветан Цветанов сме като едно семейство, което след 20 години брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата“. Така шеговито министър-председателят Бойко Борисов коментира в Ловеч на 28 септември новата партия на бившия му съратник. Наблюдателите досега не са регистрирали структура на Цветановата партия „Републиканци за България“ в града на люляците.
Министър-председателят беше в Ловеч, за да му бъде връчен църковен орден.


Пред новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ той беше посрещнат лично от кмета Корнелия Маринова, от други официални лица и радушно приветстван от граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
След това Ловчанският митрополит Гавриил връчи на премиера ордена на светите Новоселски мъченици, като му благодари за финансовата помощ по изграждане на храма и изографисването му.

„Благодаря и за правителственото решение да не се затварят храмове у нас по време на големите християнски празници през пролетта и ние нямахме нито един заразен. Това е едно от многото основания за ордена“, каза още владиката.
Решението за ордена е от 16 март 2020 година, но поради пандемията връчването стана днес.


„Благодаря на вас за ордена, радвам се за новата катедрала, преди нямаше такава катедрала, тя е може би една от най-добре изрисувание у нас. Да ти е драго да влезеш и да се радваш, не само на църквата, но и на изкуството на художниците“, каза Бойко Борисов, който получи и подарък икона.
Изографисването на храма се извършва от университетски преподаватели от Велико Търново и студенти, начело с проф. д-р Владимир Аврамов.


След това официалните лица посетиха първото у нас частно основно училище „Свети Седмочисленици“. По пътя дотам кметът Корнелия Маринова разказа на премиера какви ремонти са извършени в Ловеч и че сега започва ремонт на пл. „Свобода“ до храма.


През целия маршрут гостите бяха приветствани от групи граждани. Този ден премиерът посети още ловешкото предприятие „Велга“,  печатница „Дъга“ и село Лесидрен.
Припомняме, че точно преди седмица, на 21 септември, министър-председателят Бойко Борисов беше край Ловеч на строежа АМ „Хемус“.

Община Ловеч, пресцентър
28.09 2020 г.

Един коментар към “Бойко Борисов в Ловеч коментира „развода“ с Цветанов

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.