Кметът на Ловеч посрещна Бойко Борисов на строежа на АМ „Хемус“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 21 септември министър-председателя Бойко Борисов на строежа при пътен възел „Славяни“, където АМ „Хемус“ прави връзка с отсечката Ловеч – Плевен. Тук бяха още областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


При пристигането си премиерът бе посрещнат много радушно от присъстващите работници и граждани. Още със слизането от колата Бойко Борисов каза: „Това е уникално съоръжение, препоръчвам на всеки да дойде да го види. Не можете да си представите какво правят българските строители. След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал.“
„Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона, допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове – на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни.
„В края на януари ще пуснем отсечката от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград, Всичко това ще остане за следващите поколения“, допълни Бойко Борисов.
Това е един от най-големите строежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч –Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а цялата магистрала София – Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г. По трасето сега работят над 4 000 души и над 1000 машини.


Община Ловеч, пресцентър
21.09.2020 г.

Един коментар към “Кметът на Ловеч посрещна Бойко Борисов на строежа на АМ „Хемус“

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.