Кметът на Ловеч посрещна Бойко Борисов на строежа на АМ „Хемус“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 21 септември министър-председателя Бойко Борисов на строежа при пътен възел „Славяни“, където АМ „Хемус“ прави връзка с отсечката Ловеч – Плевен. Тук бяха още областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


При пристигането си премиерът бе посрещнат много радушно от присъстващите работници и граждани. Още със слизането от колата Бойко Борисов каза: „Това е уникално съоръжение, препоръчвам на всеки да дойде да го види. Не можете да си представите какво правят българските строители. След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал.“
„Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона, допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове – на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни.
„В края на януари ще пуснем отсечката от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград, Всичко това ще остане за следващите поколения“, допълни Бойко Борисов.
Това е един от най-големите строежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч –Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а цялата магистрала София – Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г. По трасето сега работят над 4 000 души и над 1000 машини.


Община Ловеч, пресцентър
21.09.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.