На 6 септември в Ловеч връчиха почетни звания СНИМКИ

 

Честване на Съединението на България и тържествено връчване на почетни звания и знаци на града се състоя на 6 септември в Ловеч на площада пред общината. Събитието бе открито с военна церемония с почетен караул и издигане на националното знаме. Цветя бяха поднесе на паметника на Екзарх Йосиф Първи.
Сред официалните лица бяха кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, народният представител Милко Недялков, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, зам.- кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев, общински съветници, представители на институции и кметове на населени места, много граждани.
Тук бяха и двамата новоудостоени с почетните звания на Община Ловеч за 2020 г. – учителят Найден Ангелов и проф. д-р Николай Райнов.
В своето слово кметът Корнелия Маринова изтъкна, че героите на Съединението притежават мощ и обаяние, които обединяват. Тя припомни, че заради пандемията тази година са пропуснати много празници. „Не успяхме да отдадем публичното си внимание и към новите почетни граждани на Ловеч. Затова днес те са сред нас. Сред нас са и други заслужили дейци на просветата, на изкуството, към които също ще изкажем благодарности“, каза още кметът.
Според Корнелия Маринова най-конвертируемият продукт, който се произвежда в Ловеч, е този на Езиковата гимназия. „За да имаш успех в живота, трябва да обичаш своята работа. Независимо дали създаваш изкуство, дали си лекар или журналист, или пък формираш детските души“, каза още кметът.
Новите почетни граждани бяха представени с кратки видео визитки. След което кметът им връчи решението на Общински съвет от 28 май 2020 г. за званието, символичния ключ на град Ловеч, Почетния медал и Почетната значка на Община Ловеч.

„Ловеч е град на духовността и аз ще дам всичко, което имам, на Ловеч. Винаги съм се ръководил от любов и уважение към себеподобните, към истината и откровеността. Така съм възпитан от семейството си и това ми дава сили. Виждам още, че ръководството на общината мисли за възпитанието на новите поколения“, каза обичаният учител Найден Ангелов (90 г.)
„Не съм предполагал преди 40 години, че днес ще застана тук, в тази почетна редица. Присъединявам се към изказаните благодарности и похвали. Където и да работя по света, винаги съм се чувствал човек от Ловеч, ще бъда с вас и за в бъдеще“, каза известният неврохирург проф. д-р Николай Райнов.
Кметът връчи почетни знаци (медали) и на дългогодишния директор на Езикова гимназия Стефка Милева, на журналиста Кольо Станчевски и на скулптора Спас Дочев, за приноса им в образованието, културата и изкуството.
Бяха наградени и четири талантливи деца, певици от „Чучулига“. Финансово поощрение получиха Виктория Асенова, Божидара Цанкова, Преслав Георгиев и Мирела Величкова. Наградите бяха по волята на Ахим Пурвин и осигурени чрез продажба на новата му книга „Един германец с българска (от)лична карта“.
В програмата участваха с изпълнения Общинският духов оркестър и Детският танцов състав при Център за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс – Ловеч.
Празничната програма продължава от 17:00 ч. пред Ловчанско читалище. Концерт ще изнесе на Детски духов оркестър „Джуниър бенд“ при Средно училище „Емилиян Станев“, гр. В. Търново.
Пълен запис на събитието виж тук

https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official


https://www.facebook.com/lovech.municipality


Община Ловеч, пресцентър
06.09.2020 г.

Един коментар към “На 6 септември в Ловеч връчиха почетни звания СНИМКИ

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.