Нови три положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

На 18 август в Националната информационна система са регистрирани 3 (три) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.
Единият случай е жена на 64 години от Луковит, хоспитализирана в Инфекциозно отделение с отпадналост, кашлица, температура от няколко дни. Вторият случай също е на жена на 43г. от Луковит, контактна на положителен случай, с характерни оплаквания, хоспитализирана в Инфекциозно отделение. Третият случай е на мъж на 36 години от Луковит, без оплаквания, изследван като контактен и карантиниран.
И при трите случаи има епидемиологична връзка с предходно доказани и съобщени случаи в Луковит. Всички 9 заболели са от една улица, от едно семейство и съседно на това семейство, с чести контакти помежду си и не съдействат при проучването.

Част от контактните лица на новите случаи са обхванати с карантина и са с отрицателни тестове. Предстои издирване, карантиниране и изследване на всички контактни на семейното огнище в Луковит.
Независимо, че епидемиологичния взрив е локализиран, във връзка с повишената заболяемост в града през последните 2 седмици, РЗИ инициира провеждане на Общински щаб по здравеопазване в Луковит на 19 август, с участието на областния управител Ваня Събчева, която е и председател на Областния кризисен щаб по здравеопазване за обсъждане и предприемане на всички необходими мерки за ограничаване разпространението на инфекцията.
Към 9,00 часа на 19 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 53, активните случаи са 17, от които 6 на домашна изолация и 11 хоспитализирани.

Един коментар към “Нови три положителни случаи на COVID-19 в област Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.