Общинската администрация почисти парк „Стратеш“ в Ловеч

Цялата общинска администрация в Ловеч се включи в почистване на градския парк „Стратеш“ на 17 юли, използвайки времето, през което се извършва профилактика на мрежовата инфраструктура. За обслужване на гражданите имаше дежурни служители в Центъра за услуги и информация на гражданите, Дирекция Местни приходи, отдел ГРАО и в кабинета на кмета.
Всички дирекции и отдели се трудеха на предварително определени райони, като свършиха доста работа. Освен събиране на отпадъци, бяха отстранени опасни клони, храсти, сухи дървета, самоизрастъци.


Универсалният автомобил „Унимог“ на общинската фирма „Еко“, който има специално рамо с резачка, почисти обраслите алеи от храсти и провиснали клони и така повиши проходимостта. Почистени бяха терените около езерото, алеите към зоопарка и към гробищния парк, стълбите към парка. Събраните отпадъци бяха извозвани веднага с камиони.
В акцията се включиха кметът Корнелия Маринова и заместник-кметовете Цветан Георгиев и Даниел Колев, секретарят на общината Даниела Цанова, главният архитект на общината арх. Минчо Петков. Активно участваха служители на Бюджетна дейност „Комунални дейности“ към общината, от общинската фирма „Еко“, доброволци, водени от общинския съветник Пенко Михайлов, както и юноши от СК „Вароша“ на Димитър Магеранов.
Градският парк на Ловеч започва да се оформя след 1902 г. Първо са издигнати Белият и Черният паметник. През 1956 г. се изготвя проект за цялостно изграждане. Автори са архитект Борис Иванчев, архитект Петко Еврев и инженер Коста Енчев.
Паркът обхваща площ от 1 000 дка в североизточната част на града. По време на голямата криза след 1990 година много от съоръженията бяха разграбени и разрушени. Последните години ръководството на общината полага постоянни грижи и финансира възстановяването му.


Община Ловеч, пресцентър
17.07.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.