Нови пет положителни случая на COVID-19 в Ловеч

На 14 юли в Националната информационна система за наблюдение на COVID-19, са регистрирани 5 положителени случая на COVID-19 на територията на Област Ловеч.  Това е най-голямото нарастване  на заразени за един ден досега за областта.
В първия случай се касае за мъж на 44 години хоспитализиран на 09 юли в пулмологично отделение на МБАЛ АД гр. Ловеч. След положителен PCR тест на 13 юли е приведен в Инфекциозно отделение на болницата.
Белодробно отделение е поставено под карантина, считано от 19 часа на 13.07.2020 г. със заповед на Директора на РЗИ за 48 часа, през което време се преустановява приема на нови пациенти.


Болните нуждаещи се от хоспитализация ще бъдат насочвани към СБАЛББ Троян.
Разпоредено е незабавното провеждане на крайна огнищна дезинфекция в отделението, изследване на медицинския персонал и хоспитализираните пациенти.
Във втория случай се касае за жена на 71 години, с адресна регистрация на територията на Област Ловеч – с. Дерманци. При проведеното епидемиологично проучване е установено, че лицето е хоспитализирано в Инфекциозна болница гр. София Издирват се контактните лица.
В третия случай се касае за мъж на 23 г. и 2 жени по на 21 г. от гр. София. Лицата са диагностицирани като положителни от РЗИ-София и са прехвърлени за наблюдение и контрол на РЗИ-Ловеч, тъй като периода на карантина ще прекарат в с. Лесидрен. Днес на лицата ще бъдат връчени предписания за задължителна карантина за домашно лечение.
Към 10 часа на 14 юли на територията на област Ловеч общо диагностицираните случаи до момента са 27. От тях активни са 11 случая – 6 на домашно лечение, 4 – хоспитализирани в Ловеч, един хоспитализиран в София и 16 излекувани.

Един коментар към “Нови пет положителни случая на COVID-19 в Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.