Засилва се контролът в нощните заведения на Ловеч

Засилва се контролът в нощните заведения на Ловеч през настоящата седмица с цел установяване дали се спазват мерките в условия на либерализиране на режима. С тази информация излиза Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Община Ловеч след поредното заседание, проведено на 13 юли, следобед. Заседанието се водеше от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя обърна внимание на факта, че кметовете на общини не са компетентен орган по отношение пандемията, това се извършва от здравните власти.


След като изслуша докладите на всички присъстващи институции, кметът обобщи:
“Обстановката в община Ловеч е относително спокойна, извършва се системен тематичен контрол по спазването на противоепидемичните мерки от страна на РЗИ, Областна дирекция по безопасност на храните, с активното съдействие на РУ на полицията. Не считаме за необходимо на този етап да се въвеждат допълнителни мерки, отчитайки спокойната обстановка и ненарушаването на мерките.“
За предстоящите мероприятия на общината през седмицата, като отбелязване на 183 години от рождението на Васил Левски – те ще бъдат на открито и ще се спазват всички санитарни мерки.
Карантинираните за областта са 222 -ма, в община Ловеч са 73 –ма, съобщиха от РЗИ. На 13 юли в Националната информационна система е регистриран един положителен случай на COVID-19 за лице с адресна регистрация на територията на с. Микре, област Ловеч. Това е жена на 47 години, която живее и работи в гр. София. Контактна е на съпруга си, когото обявихме като положителен предходната седмица. Жената е карантинирана от РЗИ София и ще бъде прехвърлена за наблюдение и контрол от тяхна страна. През последната седмица, включително в почивните дни, РЗИ и другите контролни органи са извършили 9 проверки на различни заведения и на масови събития. Нарушения на санитарните мерки не са констатирани.
Община Ловеч, пресцентър
13.07.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.