COVID-19 затвори отделение в болницата в Ловеч

РЗИ Ловеч затвори неонатологичното отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, считано от 19 часа на 2 юли. Извършва се щателно почистване и дезинфекция.
Причината е, че там има втори случай с COVID-19. Първият случай беше на лекар – д-р Наташа Шопова. Сега заразената е медицинска сестра на 66 г. от село Голец.

Тя е без оплаквания, но ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни. Няма контактни лица в семейството от област Ловеч.
Ако има нужда от хоспитализация на новородени деца с усложнения от Троян и Луковит по време на 24-часовата дезинфекция, те ще бъдат насочвани към УМБАЛ-Плевен.
Останалите проби от персонала от вчера са отрицателни. Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. Отрицателни са и пробите от семейството на лекарката, както и на прегледаните от нея деца. Очакват се резултатите за две деца от Угърчин.
Има още един случай на заразен с коронавирус за последното денонощие за областта. Това е мъж от Ловеч, на 24 години. Изследването е направено на 2 юли в лаборатория в София. Предстои установяване на контакт с лицето, намира ли се на територията на област Ловеч, негови контактни.
Общо диагностицираните случай в област Ловеч са 19, активните случаи са 4, излекуваните са 15.

Един коментар към “COVID-19 затвори отделение в болницата в Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.