Стартира обучителната програма на Бизнес академията за предприемачи в Ловеч

 

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 16 юни вечерта лятната обучителна академия на Бизнес Академия за стартиращи предприемачи (BASE), предназначена за местни предприемачи. Това е проект на Фондация „Америка за България“ и Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), който ще продължи 14 седмици и ще завърши на 15 септември.
„Когато в един град има достатъчно новатори, хора с бизнес усет, инициативни и предприемчиви личности, само тогава се върви към по-успешно развитие на цялата общност, на всички нас“, каза в приветствието си кметът Корнелия Маринова.

Тя припомни, че общината гледа много широко на темата инвестиции – не само в техническата, социалната и културната инфраструктура, но и като инвестиция в човека, в образование. Затова съм щастлива, че виждам толкова млади хора тук, заключи Корнелия Маринова.
„Независимо, че вече 11 години не съм свързана с Ловеч като народен представител, аз оставам свързана с града“, каза от своя страна Лидия Шулева – екс вицепремиер на България, бивш депутат от Ловеч и евродепутат, член на УС на СЖББ.
“Когато става въпрос къде извън София да имаме изяви, аз първо предложих Ловеч и всички останали се съгласиха. Радостна съм, че днес сме заедно, защото винаги съм искала да се прави нещо тук. С радост виждам една пълна зала със зареждащи погледи“, сподели още Лидия Шулева.
„Проектът е важен за нас, защото 89 % от нашите фирми са малки и средни“, съобщи Ирина Митева, директор на Агенция по заетостта. Вече 206 участници в нашата страна са завършили проекта BASE, който в САЩ съществува от сто години. Така че „Планирайте мечтите си“, каза Ирина Митева, припомняйки слогана на проекта.
След това Ваня Кънева, изпълнителен директор на Съвета на жените в бизнеса в България обяви, че от днес Корнелия Маринова става член на Съвета на жените и заедно с Лидия Шулева връчиха специален сертификат.
Работата продължи с презентация на Лидия Шулева на тема „Предприемачеството. Какво е това?“ Академията предвижда цикъл от лекции и практически занимания, като участниците ще черпят знания от успели български предприемачи, създали свой бизнес.
Повече за програма BASE – Бизнес академия за стартиращи предприемачи, виж тук.
https://baseprogram.bg/?fbclid=IwAR3mshIidIJtq9tjnHPTsSm9ecoZVcOhurhQ422r0L8Dx-WjNbxyz1QNla4


Община Ловеч, пресцентър
16.06.2020 г.

Един коментар към “Стартира обучителната програма на Бизнес академията за предприемачи в Ловеч

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.