Магистралата ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.

До края на 2021 г. ще бъде готова АМ „ Хемус“ от столицата до разклона за Ловеч. Това стана ясно от срещата на министър-председателя Бойко Борисов с кметовете на Ловеч и Плевен Корнелия Маринова и Георг Спартански на 13 юни 2020 г.

Разговорът стана на строежа при пътен възел „Славяни“, където АМ „Хемус“ ще прави връзка с двата областни града.
„Това, което правим с кметовете, е само за хората и то за 100 години напред. Ще останат магистралите, газопроводите… Нас със Спартански и Корнелия, нашата Корнелия, няма да ни има тогава, но построеното остава. Другата (Корнелия Нинова, бел. ред.) може да я има и след 100 години, те все оцеляват…“ Така, в явно добро настроение, Бойко Борисов (61 г.) се съгласи, че за днешния му рожден ден напредъкът на строежа е най-добрият подарък.
Това е и най-големият строеж в Северна България, вметна кметът на Ловеч, като заедно с колегата от съседния град потвърдиха, че магистралата е сред най-обсъжданите теми в двата града.
„До края на 2021 г. ще бъде завършена отсечката от Боаза до Славяни, а до 2024 г. цялата магистрала до Варна ще е готова. Парите са заделени. Единственият ни проблем е с археологията, днес към 130 археолози работят по разкритите находки и намират страхотни артефакти за музеите си“, сподели премиерът.
С министър-председателя бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител Ваня Събчева и други. По-рано те инспектираха с коли трасето, по което днес работят над 4 000 души.


Община Ловеч, пресцентър
13.06.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.