Направиха първа копка в участък от АМ „Хемус“ в отсечката Каленик – Славяни

Днес, 5 юни, бе направена първа копка на лот 3.1 от третия участък, който е от пътен възел „Каленик“ до пътен възел „Славяни“, където е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Дължината на лота е 10 км и 160 м, а целият участък е 17 км. Събитието на Държавното дружество „Автомагистрали“ се състоя на обяд, близо до пътя Баховица – Николаево, който магистралата ще „прескача“ с надлез.


„Тази магистрала минава през сърцата ни и през нашето държавническо чувство“, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която участва в скромната церемония по първа копка на един участък от строящата се АМ „Хемус“. Д
Първата копка събра ръководството на общината в лицето на кмета и неговите заместници Цветан Георгиев и Даниел Колев. Присъстваха още главният архитект на общината арх. Минчо Петков, кметовете на селата Лисец и Баховица. Тук бяха и инж. Георги Грозданов, директор на ОПУ Ловеч, старши комисар Милен Маринов, директор на ОД на МВР Ловеч, Митко Митев, директор на Инспекцията по труда в Ловеч и други. Водосвет отслужи ставрофорен свещеник Вениамин в съслужение с иподякон Петър.
От името на изпълнителите говори Тенчо Пасков, изпълнителен директор, който пожела всички да са живи и здрави, за да изпълнят успешно и предсрочно строителните работи и без инциденти.
В своето изказване кметът Корнелия Маринова припомни какъв огромен скок е магистралата за Ловеч. „Малцина си спомнят как преди 60 -70 години целият автомобилен поток по линията София – Варна минаваше през Ловеч, и то през самия Покрит мост. Днес искаме удобни и сигурни пътища. И още преди да бъде завършен този участък, той даде принадена стойност за Ловеч, защото вече имаме четири нови инвеститори“, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова.
Видеозапис от събитието може да се гледа тук
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official


https://www.facebook.com/lovech.municipality

Един коментар към “Направиха първа копка в участък от АМ „Хемус“ в отсечката Каленик – Славяни

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.