Десислава от Езиковата в Ловеч с нов успех

Ученичката Десислава Цветанова Димитрова, 11 клас, от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч е сред финалистите по проект на Фондация „Шанс за децата и природата на България“. Тя получава парична награда за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на изобразителното изкуство. Десислава рисува от втори клас и е кандидатствала с поредица свои творби. В света на живописта е въведена от Кремена Попова от Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, а в гимназията неин учител по живопис е Тони Христов, разказа тя.


Десислава за втори път печели тази награда. Одобрена е заради постигнати отличия в изобразителното изкуство за изминалите две години. Успехите й се множат.


„През тази седмица получих писмо от община Ловеч, с което съм одобрена за трета поредна година за едногодишна стипендия към МОН за даровити деца. Получавам тази възможност, благодарение на спечелена награда в националния конкурс “Моите детски мечти” 2020 по националната програма. Към тези успехи мога да прибавя и това, че през 2020 станах част от клуб 2019 на фондация “Димитър Бербатов” за втора година“, разказа Десислава.
Фондация „Шанс за децата и природата на България“ за десета поредна година отличава най-талантливите деца и младежи на България в навечерието на 24 май. Проектът „Награди, стипендии и отличия“ има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии.


Индивидуални парични награди получават млади таланти от цялата страна, завоювали призови места на национални и международни конкурси, състезания и олимпиади в областта на математиката и информационните технологии, литературата, музикалното, изобразителното и танцово изкуство и екологията.
Община Ловеч, пресцентър
27.05.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.