В Ловеч с онлайн културна програма за Празник на града 11 май

Община Ловеч е подготвила специална онлайн културна програма със серия включвания в официалните профили на институцията във Фейсбук и в Ютюб по повод предстоящия Празник на града 11 май.
Още от 1 май, петък, вече може да се гледа в канала Ютюб запис на танцовия спектакъл „През погледа на Левски“ на НЧ „Бяла Анаста – 2016“ в Ловеч, който бе игран на 19 февруари т.г.
Адресът е
https://www.youtube.com/watch?v=hgeMXY2tHLk
За да се проследи достатъчно е да сложиш посочения линк в Ютюб или просто да кликнеш върху него и гледането започва. Времетраенето е малко над 1 час.


На 5 май, вторник, ще има видео във ФБ за една бъдеща изложба на РИМ – Ловеч. Изложбата е посветена на Екзарх Йосиф I, защото точно на 5 май се навършват 180 години от рождението на видния православен духовник, патрон на нашата Езикова гимназия. Разговорът с уредник Христо Тодоров е на тема „Йосиф Първи– ловешки митрополит и Екзарх български“.
На 7 май, четвъртък, видеото е с легендарния Найден Ангелов – любим учител от Езиковата гимназия, личност с богата култура и колоритен характер, рицар на духовността. През ноември м.г. той имаше 90-годишен юбилей, сега пази строга карантина в своя дом.
На 8 май, петък, чрез ФБ ще разгледаме една от новите художествени експозиции в Ловеч – изложбата-дарение на известния художник и приятел на Ловеч Никола Манев (1940- 2018). Домакин на срещата ще е Натали Вътева от Художествена галерия Ловеч.
На 11 май, понеделник, от 11.00 часа ще има комбинирано излъчване с Общинско радио Ловеч и чрез страницата на Общината във ФБ с Юлияна Цанева, директор на библиотеката, и с Марина Колева, директор на Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК Ловеч. Темата е както Празникът на Ловеч, така и важните дати в развитието на институциите и техните постижения.


През деня на 11 май, ще може да се види и разговор по скайпа с известния лекар проф. д-р Николай Райнов, който ще ни поздрави от Мюнхен.
Вечерта в 21.00 часа за всички ще бъде представен Аудио-визуалният спектакъл „Звук и светлина“, който се прожектира върху стените на Ловешката крепост. Гражданите могат да го наблюдават както от домовете си и от улиците, така и на живо във ФБ. Тогава ще бъдат отправени и специални поздравления към всички граждани по повод Празника на Ловеч.
Включванията във фейсбук после могат да се гледат по всяко време в профилите на кмета и на Община Ловеч на посочените по-долу адреси.
Тук
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official

И тук

https://www.facebook.com/lovech.municipality

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.