Две грешки след катастрофата погубиха Милен Цветков

„Въздушните възглавници бяха отворени на двете коли и реших, че няма жертви. Видях човек, седнал на тротоара – беше Милен Цветков, сам е слязъл от колата и е изминал 20 метра. Около 4-5 души бяха около него – охранители от мола. Грешките бяха две – дадоха му вода, а другата е, че той се беше преместил. При травми не се правят и двете. Той беше в съзнание. Охранителите започнаха да се борят, оказа се че си е глътнал езика. Това променя нещата за това дали Цветков е починал от вътрешни увреждания, ненавременна помощ или от задушаване“, разказа Тодор Петров, свидетел на инцидента, при който в неделя, на Великден, 12 април 2020 г., почина известният журналист Милен Цветков.

Естествено, основната причина си остава водачът-наркоман, който блъсна колата на журналиста, спряла на червен светофар.


Пред БТВ свидетелят на инцидента разказа подробности. Той не е спал от два дни заради тежката катастрофа.

„Няколко часа пред катастрофата се срещнах се с приятели, пред мола на дистанция, и докато си говорихме минаваха коли с висока скорост. Поредната кола мина, но с доста по-голяма скорост. Чу се много силен удар – бяхме само на 50 м от произшествието. Колата на Милен Цветков беше кошмарна. На 20 метра пред него беше забит в спирката на метрото и другият автомобил“, разказа Тодор Петров.
„Линейката за Милен Цветков дойде сякаш след цяла вечност. Не съм си гледал часовника, но и хората около мен се чудеха защо не идва линейката. Фактите са, че не дойдоха навреме, а на 2 минути с кола има две престижни болници. Ако не могат да оказват помощ, само за пластични операции ли са? Можеше да бъде спасен един човешки живот. След като дойде линейката, тя изчакваше още 10 минути на място. Видях, че му правеха сърдечен масаж“, разкри Петров.Очевидец: Две грешки в първите минути след катастрофата погубиха Милен Цветков – 0
По думите на свидетеля Цветков е започнал да губи битката за живота си още там, на място.
„Двама от младежите от другата кола обикаляха около нея и търсеха нещо вътре. Друг младеж крачеше нервно – явно е избягалият. Много хора ме питаха, дали са били неадекватни. Не, не бяха – щом са се качили на тази мощна кола, те трябва да носят отговорност“, категоричен бе Тодор Петров. „В коя държава цяла нощ се организират гонки и то по главен булевард?“, завърши той. По думите ревът на мотори и автомобили не е спрял цяла нощ.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.