Данчо Катаджията от Ловеч е уволнен дисциплинарно

Полицаят от Ловеч Йордан Петков, a.k.a. Данчо Катаджията, е уволнен дисциплинарно, съобщи БТА. Това е станало със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, казаха от областната дирекция на МВР в Ловеч.
Срещу Петков е образувано досъдебно производство за две тежки престъпления – принуда и/или злоупотреба с власт и представяне на неистински данни в писмена декларация пред орган на властта.
Дисциплинарно уволнен със заповед на директора на областната дирекция на МВР в Ловеч Милен Маринов е и колегата на Данчо Катаджията, замесен в скандал с него – Иван Иванов.


След приключили проверки в областната дирекция на МВР – Ловеч, двамата служители са дисциплинарно уволнени за действия, уронващи престижа на МВР и нарушения на етичния кодекс на МВР служителите.
Първоначално Йордан Петков беше с мярка „домашен арест“, но от прокуратурата съобщиха, че от 16 април тя е променена на подписка.
От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест, след като Окръжен съд – Ловеч измени определението на Районен съд и го пусна от ареста. От няколко репортажа на екип на NOVA стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления. Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села. По закон това му е забранено, тъй като е служител на полицията.

Един коментар към “Данчо Катаджията от Ловеч е уволнен дисциплинарно

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.