„Ромпетрол“ дари 500 литра гориво на Община Ловеч

Община Ловеч благодари за поредното дарение, този път от страна на фирма „Ромпетрол България“ ЕАД, която предостави карта за гориво в размер на 500 л. „Това е споделеното желание да подкрепим работещите на „бойното поле“, които оказват подкрепа на най-уязвимите лица в условията на борбата срещу коронавируса“, се казва в писмото, подписано от кмета Корнелия Маринова.


Безвъзмездно предоставеното гориво ще се използва за зареждане на моторните превозни средства на доброволците, които са ангажирани с доставката на храна и лекарства за възрастни, самотно живеещи и нуждаещи се хора.
Изказват се благодарности и на екипа на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) за съдействието помощта да достигне по-бързо на точното място. Помощта е приета с приемо-предавателен протокол за безналична карта за гориво в размер на 500 л. от Община Ловеч.
„Ромпетрол България“ дарява общо 10 500 литра гориво в подкрепа на борбата с разпространението на пандемията от Covid 19. Дарението е осигурено чрез Националния логистично-координационен щаб и се координира от Националното сдружение на общините в Република България.
Безналични карти за разплащане във всички обекти на „Ромпетрол България“ са предоставени на 21 общини – областни градове, на чиято територия има бензиностанции на компанията /с изключение на Столична община/. Така по равни части получават общините Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.
Община Ловеч, пресцентър
15.04.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.