Новото видео на Община Ловеч във ФБ на 16 април, Велики четвъртък, от Покрития мост

Очаквайте видео на Община Ловеч на 16 април, Велики четвъртък, след 10.00 часа, от Покрития мост. То е по проекта за културните ценности на града и се осъществява чрез стрийминг във фейсбук .
Виж тук
https://www.facebook.com/lovech.municipality
или тук
https://www.facebook.com/Kornelia.Marinova.Official/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARC6qvam17ZELIXbhxJ7lR6Ibz_gUIW-VfQAsG6EQlPBEOGmzXCQG6Ap3OF6JsoZom2paNEjQqmENAe5


Темата са народните обичаи през Страстната седмица, включително правене на обредни хлябове и боядисване на яйца. За това ще разкаже главният уредник в музея Елена Георгиева.
Стефка Тинкова ще покаже как изписва великденски яйца, като използва сакрални символи, някои още от времето на прабългарите, други с фолклорни мотиви, както и с препратка към кукерските маски.
След включването на живо записите могат да се гледат по всяко време във фейсбук.
Досега бяха излъчени видеоматериали от Художествена галерия Ловеч на 7 април, от Регионалната библиотека в Ловеч на 9 април, от Богоявленския мост за Лазаровден на 11 април и от Старата градска баня – музей „Дели Хамам“ на 14 април.
Предстоящите включвания са на 21 април – от музейната сбирка „Атанас и Васил Атанасови”, където е музеят с минералите, пък и други интересни отдели – за Деветашката пещера, за историята на радиоапаратите.
На 23 април сме предвидили разходка из къщата с дарения на самобитния художник Димитър Казаков – Нерон и галерията на Никола Манев.
На 28 април – разказ за Историческия музей в Ловеч.
Община Ловеч, пресцентър

Един коментар към “Новото видео на Община Ловеч във ФБ на 16 април, Велики четвъртък, от Покрития мост

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.