Успех на „Мартеничка с кауза” в Гимназията в Ловеч

Инициативата „Мартеничка с кауза” на учениците от СУ „Св.Климент Охридски” в Ловеч пожъна голям успех. Равносметката: продадени са всички изработени за целта около 300 мартенички, красиви и оригинални, израз на творчеството и ентусиазма на децата. Така училището се включи в кампанията на Национален клуб ЮНЕСКО, която събира средства за построяването на Защитено жилище за жени и деца, преживели домашно насилие. Събраните 287,89 лв. вече са преведени по сметката на ЮНЕСКО България.
Базарът пред училището привлече хора от всички възрасти – от майки с бебета до пенсионери, които взимаха по няколко мартенички и поставяха в дарителската кутия своята лепта. В училищната инициатива най-активни бяха петокласниците, на които помагаха учениците от седми и девети клас. За отбелязване е, че изделията свършваха бързо и трябваше да се изработват нови за следващия ден.


Петокласниците изненадаха приятно служителите в Дирекция „Социално подпомагане“, Първа инвестиционна банка и Алианс България, на които подариха 60 мартенички за здраве и благополучие, за успехи в тяхната мисия.
Да се възпитават децата в съпричастност към нуждите на обществото, в подкрепа на доброто, е традиция в Гимназията. През декември например тук бе осъществена кампанията „Запали коледна звезда”. Вдъхновител и ментор на учениците е училищният психолог Ралица Маринова.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.