Премиера на „Криворазбраната цивилизация“ в Стара Загора

 

 

 

 

 

 

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изгледа постановката „Криворазбраната цивилизация“на 27 февруари вечерта по покана на постановчика Йосиф Сърчаджиев и съпругата му Райна Томова, която е написала сценичния вариант и текста на песните.

„Честита премиера на вечната класика „Криворазбраната цивилизация“ на сцената под липите и до нови срещи в града на люляците. Бъди жив и здрав!“ Това поздравление и цветя поднесе Корнелия Маринова на известния актьор и режисьор Йосиф Сърчаджиев по време на премиерата в Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора.


Сред гостите на премиерата бяха и известният медиен експерт Георги Лозанов със съпругата си, зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова и други. От срещата стана ясно, че след седмица Йосиф Сърчаджиев се прибира в базисния театър в Ловеч и се надява да работи върху ново заглавие.


В комедията по пиесата на Добри Войников участват актьорите Кольо Стайков (Хаджи Коста), Светла Тодорова (Злата), Илина Илиева (Анка), Цветомир Черкезов (Димитраки), Николета Милкова (Марийка), Георги Ножделов (Маргариди), Жоро Райчев (Митьо), Галя Александрова (Баба Стойна) и др. Сценографията и костюмите са на Мария Диманова, хореографията е на Кремена Костова, музиката е написана от Андрей Дреников. „Криворазбраната цивилизация“ е част от програмата по повод юбилейния стотен сезон на Старозагорския театър.

 

 

 

 

 

 

Община Ловеч, пресцентър
28.02.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.