Ден на розовата фланелка в Ловеч (МНОГО СНИМКИ)

 

 

Розови балони полетяха на 26.02.2020 г. в небето в знак на съпричастност със Световния ден за борба с тормоза в училище, известен още като „Ден на розовата фланелка. Под надслов „Можем да бъдем по-добри“ премина днешната кампания, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч /МКБППМН/ .
Включиха се близо 3000 ученици от училищата на територията на Община Ловеч: СУ Св. Климент Охридски“, ОУ “Христо Никифоров“, ОУ “Проф. Димитър Димов“, ОУ“ Св.Св.Кирил и Методий“ – Ловеч, СУ “Тодор Кирков“, ОУ “Св. Св.Кирил и Методий“ – с. Александрово, ОУ “Панайот Пипков“ , ПГМЕТ, ППМГ, ПГИТУ, ПЕГ “Екзарх Йосиф I “ и ОУ “Васил Левски“.


Силиконови гривни, балони, сладки с логото на кампанията достигнаха до учениците с актуалното послание.
Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище, начините за справяне с него и своята съпричастност към световната кауза за борба срещу насилието.
Кампанията в ПЕГ “Екзарх Йосиф Първи“ се проведе съвместно с Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества /ПИЦ/.
В ОУ “Св. Св.Кирил и Методий“ – с. Александрово, ОУ “Панайот Пипков“ и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“-Ловеч, съвместно със сдружение “Граждански инициативи – гр. Ловеч”, за четвърта поредна година провеждаме игри и тренинги за толерантност.
Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.