Успех на спектакъла „През погледа на Левски“ в Ловеч

Актьори и танцьори пресъздават сцени от живота и борбата на Апостола на свободата в танцовия спектакъл „През погледа на Левски“, който постигна голям зрителски успех на сцената на театъра в Ловеч на 19 февруари вечерта. Към тази изключително трудна творческа задача участниците са подходили с вкус и опора в словото на Левски, което звучи убедително от сцената. Фолклорните танци не са просто интермедии, а важна част от сюжета, който обхваща и последните часове на героя.

Похвално е, че създателите са показали и обкръжението на Апостола, включително поп Кръстьо. Чрез различните танци пък се изгражда колективния образ на българския народ по време на турското робство.
„През погледа на Левски“ е продукция на НЧ „Бяла Анаста – 2016“ с участието на актьори от Драматичен театър – Ловеч. Хореограф и режисьор е Крис Костов. Участват танцовата формация „Балкански огън“ при НЧ „Бяла Анаста – 2016 г.“, членове на Регионален клон „Васил Левски“ на Национално дружество „Традиция“, както и актьорите Гьорги Трайков, Анастас Жайгаров, Петър Стойчев и Нина Суванджиева. След финала публиката дълго време аплодира участниците.
Община Ловеч, пресцентър
22.02.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.