Данчо Катаджията от Ловеч остава в ареста

Данчо Катаджията от Ловеч остава в ареста след решение на Районния съд в Ловеч след заседание на 17 февруари 2020 г. вечерта. Това съобщи Нова телевизия, която разследва ловешкия казус с полицая. Дългогодишният служител на РУ –Ловеч Йордан Петков, известен като Катаджията, остава за постоянно в ареста след двучасово заседание.

Защитата на Петков е категорична, че ще обжалва решението. „Той е абсолютно убеден, че не е извършил никакво престъпление. Считам, че няма нито една законова предпоставка този човек да е в ареста и то с най-тежка мярка. Нито има опасност да се укрие, нито има опасност да извърши престъпление. Да не говорим, че доказателства срещу него за извършено престъпление – няма”, заяви Станислава Каракушева, адвокат на Йордан Петков.
Полицай Йордан Петков е главен герой в разследване на NOVA по сигнали за принуда, злоупотреба със служебно положение и укриване на доходи. Данчо Катаджията демонстрира и подозрително висок стандарт на живот за редови инспектор.
В съдебна зала се оказа, че едно от разследванията, заради които остава в ареста, е за принуда на човек, от когото е поискал откуп.
„Йордан Петков ми поиска 10 000 лв. откуп, за да се откажа да участвам в конкурс за закупуване на помещение в Дойренци”, посочи свидетелят.
По това обвинение Данчо Катаджията може да прекара от 3 до 10 години в затвора. Полицаят е разследван и за укриване на доходи. Тепърва предстои да му бъдат повдигнати още обвинения за други престъпления.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.