Само четири села в община Ловеч все още са без ток, работи се по повредите

Само четири села в община Ловеч към 8.00 часа на 8 февруари 2020 г. все още са без електроподаване , съобщи инж. Бойко Чавдаров, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Това са Хлевене, Гостиня, Соколово и Смочан, където се работи в момента и се очаква повредите да бъдат отстранени в рамките на деня.
В шест други села има частични проблеми и някои махали също са без електроподаване – така е в Казачево, Александрово, Дойренци, Радювене, Къкрина и Дренов.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев тази сутрин на среща с инж. Бойко Чавдаров уточниха оперативните действия. Възстановеното електроснабдяване реши и проблемите с водоснабдяването, тъй като част от селата използват помпи. Само в Прелом остава проблемът с водата.
„Между 300 и 400 души в посочените четири села са на тъмно вече трето денонощие и това е голямо изпитание, но за нас в Община Ловеч и един човек да е в беда, ангажиментът ни е същият“, каза кметът Корнелия Маринова, която денонощно следи обстановката.
По-рано кметът на Ловеч свика спешно в два последователни дни (четвъртък и петък) Кризисния щаб за защита при бедствия предвид тежката обстановка. Въпреки уверенията на всички институции, щетите от мокрия сняг и последвалото обледеняване се оказаха тежки, а ремонтите – продължителни. Над 20 външни екипи работят на територията на община Ловеч за преодоляване на последните повреди.
Община Ловеч, пресцентър
08.02.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.