Община Ловеч обяви 7 февруари 2020 г. за неучебен ден

Кметът на Ловеч обявява 7 февруари 2020 г., петък, за неучебен ден за училищата на територията на общината. Това стана ясно по време на заседанието на Кризисния щаб за защита при бедствия, който заседава на 6 февруари на обед.


Кметът Корнелия Маринова ще издаде днес заповед на основание чл. 105, ал. 3 от ЗПУО и уведомително писмо до Началника на Регионално управление на образованието – Ловеч, за неучебния ден петък.
Целта е да се избегнат трудностите, които се очакват в петък, когато студът ще стигне до минус 10 градуса. Дори днес заради мокрия сняг не са пътували някои училищни автобуси, а 27 селища от 34 населени места в общината са без електричество, стана ясно по време на заседанието.
Няма бедстващи хора, няма затворени пътища на територията на общината. Основният проблем е възстановяването на електропреносната мрежа, което по предполагаем срок трябва да стане до 21 часа в четвъртък. От ЧЕЗ обаче срещат трудности с липсата на високопроходима техника, тъй като трябва да се пресичат земеделски площи и горски масиви. Липсата на ток пък ще доведе до смущения във водоподаването, където то е на помпи, предупредиха от ВИК Ловеч.
Обстановката е динамична, благодаря на всички институции, които си сътрудничат оперативно, каза кметът Корнелия Маринова.
Община Ловеч, пресцентър
06.02.2020 г.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.